Kleuradvies voor de babykamer of kinderkamer.

speelhoekje kinderkamer

Tip: geen grote kinderkamer? Scherm een hoekje af met kleurrijk behang.

Kleur heeft een grote invloed op uw kind. Niet voor niets wordt er bij babykamers vaak gekozen voor pastel tinten zoals licht geel, licht roze of lichtblauw. De trend van de laatste jaren is grijs, of felle kleuren. Maar is dat wel geschikt voor uw baby of peuter ?

Als ze een paar maand oud zijn kunnen baby’s goed kleuren onderscheiden, maar ze reageren er al eerder op.
U kunt kleur gebruiken in uw baby of kinderkamer om uw kinderen rustiger te laten slapen of juist actiever te laten worden. Ook de kleurwerking zoals door lampen en het doorschijnen van gordijnen hebben invloed op uw kind.

Speelkamer

Een speelkamer moet eigenlijk hele andere kleuren hebben dan de slaapkamer van uw kind. Heeft u geen aparte speelkamer? Geen probleem. U kunt ervoor kiezen om in de kinderslaapkamer een hoek kleur te geven en daar het speelgoed verzamelen. Het wordt een kleurrijk geheel! Maar de rest van de kamer blijft ruimtelijk.

Vraag:
moet ik voor een jongetje andere kleuren kiezen dan voor een meisje?

Antwoord: zolang ze heel jong zijn kunt u het beste neutrale tinten nemen, maar echt waar: veel meisjes houden van rose en de ogen van mannen en vrouwen zijn verschillend gebouwd. Hierdoor onderscheiden mannen beter licht donker nuances, maar minder kleur dan vrouwen. Er is dus echt verschil…. en jongetjes kunnen daarom kiezen voor stevige kleuren zoals blauw of rood.
Of, op latere leeftijd zwart. (Maakt u zich geen zorgen als uw puber een zwarte fase doormaakt, het hoort er bij.)

All-Round Kleurstudio geeft u graag een advies voor langere termijn voor uw kinderkamer, speelkamer of babykamer zodat u uw kind zich optimaal lekker laat voelen in de speel- of slaapkamer!

Meer weten? Neem gerust contact op:

contact

Leave Comment